Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen hebben we verzameld en voor u op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een arbodienst zoals Beter?

 • Deskundig advies van experts omtrent alle verplichtingen omtrent de arbowet voor zowel de werkgever als de werknemer;
 • Op maat gemaakt arbobeleid binnen uw organisatie waarbij de mogelijkheden liggen tussen volledig eigen regie tot ontzorgt worden waarbij bijna alle arbo verplichtingen door de arbodienst uitgevoerd worden;
 • Wij hebben als Beter ook extra producten in huis om uw medewerkers te laten excelleren zoals een gezondheidsonderzoek, werkdrukonderzoek, trainingen en workshops.

Hoe is de bereikbaarheid van verschillende locaties over het gehele land?

Beter heeft een landelijke spreiding van locaties over het gehele land. Regelmatig zitten we ook “in huis” bij klanten.

Welke documenten moeten worden aangeleverd m.b.t. de WIA-aanvraag?

Onderstaande documenten dienen bij het UWV digitaal aangeleverd te worden (via digi-d op uwv.nl)

 • Oordeel Werknemer
 • Aanvraag WIA-uitkering

Onderstaande documenten dienen per post naar het UWV te worden gestuurd. In de brief die de werknemer van het UWV ontvangt, staat het adres vermeld waar de documenten naar toe gestuurd kunnen worden.

 • Probleemanalyse (en eventuele bijstellingen)
 • Plan van aanpak* (en eventuele bijstellingen)
 • 1e jaars evaluatie* van het plan van aanpak
 • Eindevaluatie* van het plan van aanpak
 • Medische Informatie (wordt door de bedrijfsarts aan de medewerker verstrekt)
 • Actueel Oordeel (idem)
 • Arbeidsdeskundige Rapportage (indien van toepassing)
  De met een * gemarkeerde documenten dienen door werknemer en werkgever te zijn ondertekend.

Indien deze documenten niet op tijd zijn ingeleverd bij het UWV, zal het UWV de WIA-aanvraag niet in behandeling nemen en een loonsanctie opleggen.

Wat zijn de contactgegevens voor het aanvragen van een offerte of aanbesteding?

Voor meer informatie kunt u een e- mail sturen naar of telefonisch contact opnemen met het servicecenter 088-9090200.

Mijn medewerkers ervaren een hoge werkdruk op mijn afdeling. Wat kan ik als werkgever doen?

Als medewerkers een hoge werkdruk ervaren dan is het belangrijk door middel van onderzoek te analyseren wat de oorzaken zijn waardoor de hoge werkdruk ervaren wordt. Aan de hand van de analyse kan er door de consultant van Beter gericht advies gegeven worden en u ondersteunen om de werkdruk op uw afdeling of binnen uw organisatie te verlagen. Wilt u meer weten, neem dan contact op met het servicecenter.

Hoe kan ik voor mijn medewerkers een keuring/gezondheidsonderzoek regelen?

Als u voor uw medewerkers een gezondheidsonderzoek passend bij uw organisatie wilt, dan heeft u keuze uit 4 verschillende gezondheidsonderzoeken. Voor meer informatie wil ik u doorverwijzen naar de website van Beter Leven. Daarnaast kunt u een mail sturen naar met uw vraag of voor aanvullende informatie. Wilt u liever iemand persoonlijk spreken dan kunt u contact opnemen met het servicecenter 088-9090200.

Binnen mijn organisatie zijn veel medewerkers ziek met psychische klachten. Waar kan ik als werkgever goed advies krijgen?

In kennisintensieve organisaties is een groot gedeelte van het verzuim psychisch gerelateerd. Als Beter hebben we veel ervaring binnen verschillende organisaties om dit psychisch verzuim te voorkomen of te verlagen. Hierbij maken we gebruik van verschillende instrumenten zoals bijvoorbeeld De Balansmeter en werkdrukonderzoek. Dit psychisch verzuim kan zowel op individueel als op afdeling c.q. organisatieniveau beïnvloed worden. Wilt u graag persoonlijk advies , neem dan contact op met het servicecenter 088-9090200.

Is een Ri & E verplicht voor mijn organisatie?

Een Ri &E is verplicht voor een werkgever c.q. organisatie. Wilt u hier meer informatie over, neem dan contact op met het servicecenter 088-9090200.

Ik ben op zoek naar een arbeidshygiënist, ergonoom en (hogere) veiligheidskundige?

Wij hebben alle disciplines in huis die verplicht zijn in het kader van de arbowetgeving. Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met het servicecenter 088-9090200.

Ik ben op zoek naar een bepaalde training of workshop en heb het niet terug kunnen vinden op de website?

Wij geven bij verschillende klanten diverse trainingen en workshops. Deze worden door ons op maat gemaakt. Wilt u meer informatie over wat wij u eventueel kunnen bieden , neem dan contact op met het servicecenter 088-9090200.

Heeft u vragen over reizigersvaccinaties?

Voor verschillende klanten leveren wij reizigersvaccinaties op maat. Heeft u een medewerker die tijdelijk naar het buitenland gaat en vaccinaties nodig heeft voor het betreffende land, dan is het mogelijk om zowel de medewerker als zijn familieleden advies en de benodigde vaccinaties te geven. Bent u hierin geïnteresseerd, neem dan contact op met het servicecenter 088-9090340.